ParkinsonNet

De ziekte van Parkinson is een erg complexe aandoening, waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak verschillende zorgverleners betrokken bij de behandeling. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen specifiek deskundig zijn, maar ook de behandelingen goed op elkaar afstemmen.

ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van cliënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen (Parkinsonismen). De netwerken zijn gecentreerd rond een of meer maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen.

De zorgverleners die aangesloten zijn bij het ParkinsonNet zijn speciaal geschoold in het behandelen van Parkinsonpatiënten en patiënten met op de ziekte van Parkinson lijkende aandoeningen (atypische Parkinsonismen). De ParkinsonNet zorgverleners werken nauw samen en werken ook met bijvoorbeeld Parkinsonverpleegkundigen en neurologen in de regio samen.

Op deze manier zijn de behandelingen zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd. ParkinsonNet zorgverleners werken goed verspreid over de regio en behandelen ook cliënten aan huis. Zo krijgt u aan huis of dicht bij huis een goede behandeling.

Wilt u meer informatie over ParkinsonNet?
Bekijk meer informatie op www.parkinsonnet.nl.

Scroll naar boven

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer informatie